Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Standaard Wetteren kampioen ondanks nederlaag!
carol Vander Cruyssen

Standaard Wetteren kroonde zich, ondanks een nederlaag op het veld van Oudenaarde, tot de terechte kampioen van 3de klasse A en treed volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan aan in de 2de klasse.

In een vrij goed gevuld Thienpontstadion begon de thuisploeg het best. Wetteren leek in de eerste helft met een rechtstreekse telefoonlijn naar concurrent Woluwe tussen de benen te spelen, want het keek de kat uit de boom en loerde op de counter met enkel diepe spits De Langhe vooraan. De thuisploeg trok naar voor, maar dat leverde slechts enkele halve kansjes op. De Jonckheere schoot laag en hard in de draai maar De Vroe kende geen problemen. Even later was hij wel bijna geklopt, toen Larbie op hoekschop hoger veerde dan hem en de bal met het hoofd nipt naast plaatste. Na 10 minuten stak de would-be kampioen voor het eerst de neus aan het venster toen De Langhe handig Claessens doorheen het centrum van de verdediging stuurde, maar de goed uitgekomen Malfait redde ten koste van een hoekschop. Even later rolde Devleeschauwer de rechterflank op en zijn inzenden werd door Schamp op De Vroe besloten. Halverwege de 1ste helft kwam de thuisploeg goed weg, toen Denijs, na een klutsbal, uit een scherpe hoek de buitenkant van het doelkader trof. KSVO bleef de meest aanvallende ploeg, maar kon slechts dreigen uit de 2de lijn. Kort voor rust redde Malfait ten koste van een hoekschop opnieuw de meubelen, toen Denijs plots alleen voor hem opdook. Op deze corner moest de sterk spelende Larbie de bal van de lijn kuisen na een kopslag van Declef. In het zicht van de koffie en thee dreigde Versyp nog met een kopstoot over het doel, maar na een overtreding op Schamp scoorde Oudenaarde. Mathias trapte zelf de vrijschop en Martens kopte hoog opverend de bal mooi overhoeks binnen (1-0).

Wetteren begon met meer aanvallende intenties aan de 2de helft, maar het was KSVO dat voor de eerste dreiging zorgde. Nadat Schamp ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel, scoorde Versyp op hoekschop van Devleeschauwer de 2-0.

Hierop begon Wetteren aan een dol kwartiertje, waarin het liefst 4 maal het doelkader trof. Malfait had geluk dat de deviatie van Claessens, na een mooie aanval op links, via de binnenkant van de paal in zijn handen viel, maar even later scoorde de heel sterke Denijs de aansluitingstreffer na een identieke kans. De bal van Ewout ging deze keer wel binnen via binnenkant paal (2-1). Wetteren duwde door en De Langhe kopte hard op de doelpaal en Claessens pegelde de rebound naast. Nog was het niet over, want nauwelijks 1 minuut later verdween het centerschot van Denijs via de bovenkant van de lat terug het veld in. Een 2de poging van diezelfde Denijs, werd door de thuisportier van onder de lat geduwd.

En terwijl de geelgroenen de feestgezangen aanstaken door de tussenstand in Woluwé, dook Martens plots alleen op voor De Vroe, maar hij kreeg geen steun en de hoek was veel te scherp om te scoren. De wedstrijd werd naar het einde toe bitsiger en er vielen wat gele kaarten. Oudenaarde kreeg in de slotfase meer ruimte, maar Martens en De Vleeschauwer faalden bij hun laatste voorzet. Het laatste wapenfeit was een schot van Cordier, maar Malfait toonde zich eens te meer klemvast.

Bij het eindsignaal bouwden beide ploegen een feestje: Wetteren dat zich ondanks de nederlaag toch mocht kronen tot de verdiende kampioen, en Oudenaarde dat zijn revanche voor de nederlaag uit de tumultueuze heenmatch beet had. In de middencirkel spoten de bubbels over de geelgroene feestvierders, want Standaard Wetteren klimt voor het eerste in zijn bestaan op naar de op één na hoogste nationale reeks.

44’ 1-0 via Martens,

57’ 2-0 via Versyp,

61’ 2-1 via Denijs