Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Weserstadion
Hamburg lonkt naar Istanbul
Steurbaut Kersten

Hamburg staat met één been in de finale van de UEFA Cup. HSV won de Noord-Duitse derby tegen Werder Bremen met het kleinste verschil.

Werder Bremen verdiende na een sterke tweede helft meer dan de 0-1-nederlaag, maar zal volgende week moeten stunten aan de Rehperbaan om toch nog een ticket voor Istanbul te veroveren.

De nummer tien uit de Bundesliga creëerde voldoende kansen om de gelijkmaker tegen de netten te jagen. Het was echter telkens net niet. De grootste misser kwam op naam van ex-Ajacied Markus Rosenberg. De Zweed joeg het leer vanop elf meter recht in de tribunes. Claudio Pizzarro knalde in de toegevoegde tijd ook nog op Frank Rost. Werder claimde ook nog twee keer een strafschop, maar Howard Webb veroerde geen vin.

Bij de rust mocht de thuisploeg zich echter ook gelukkig prijzen dat de finale nog binnen bereik was. Al in de eerste minuut hield Tim Wiese Ivica Olic van de openingstreffer en ook Paolo Guerrero zag zijn poging gered door Wiese. Net voor het half uur was de populaire doelman toch geklopt. Piotr Trochowski (foto) kopte een voorzet van Guy Demel kansloos voorbij Wiese, die na rust wel Olic van de 0-2 hield.

Werder slaagde er niet meer in om de achterstand goed te maken en moet volgende week serieus aan de bak.