Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Pittodrie Stadium
Celtic opnieuw stapje dichter bij de titel
Philippe Crols

Met nog vier wedstrijden te gaan, blijft Celtic zeker aan de leiding in de Schotse Premier League. Zaterdagmiddag won het op bezoek bij Aberdeen.

Aberdeen is de vijfde in de Schotse eerste klasse en kwam na twintig minuten ook op voorsprong. Chris Maguire devieerde een vrijschop van Charlie Mulgrew in doel. De Schotse landskampioen kwam net voor rust op gelijke hoogte. Andy Considine kopte de gelijkmaker voorbij zijn eigen doelman.

Celtic ging in de tweede periode op zoek naar de overwinning en trof twintig minuten voor tijd een tweede keer raak. Scott McDonald was de gevierde man. Diezelfde McDonald bezegelde in de absolute slotfase het lot van Aberdeen door er nog 1-3 van te maken.

Celtic heeft nu vier punten meer dan rivaal Rangers. De nummer twee ontvangt zondagmiddag Hearts.