Pelle en Luijckx mogen AZ verlaten

Pelle en Luijckx mogen AZ verlaten

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Graziano Pelle en Kees Luijckx hebben te horen gekregen dat ze niet langer welkom zijn in Alkmaar. Beide spelers zouden niet meer in de plannen van de club voorkomen.

Graziano Pelle kwam in 2007 voor een recordbedrag van 6 miljoen euro over van het Italiaanse Lecce. In Alkmaar kon de Italiaanse belofte-international echter nooit de verwachtingen inlossen. Vooral een gebrek aan scorend vermogen was de doorslag om hem te laten vertrekken.

Kees Luijckx is dan weer een jeugdproduct van AZ dat zich wist door te zetten tot in het eerste elftal. Nadat hij anderhalf jaar verhuurd was geweest aan Excelsior, maakte hij dit seizoen zijn opwachting in de hoofdmacht van AZ. Uiteindelijk speelde hij dit seizoen nog vijftien wedstrijden.

Van de verhuurde spelers mogen Ryan Donk, Kemy Agustien, Boy Waterman, Milano Koenders en Simon Cziommer AZ definitief verlaten.

 

De afgelopen weken heeft AZ de spelers persoonlijk op de hoogte gebracht over hun situaties. De redenen zijn uiteenlopend, maar AZ kan geen van de spelers voldoende toekomstperspectief bieden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties