Braafheid verlaat FC Twente

T. Coremans
| 1 reacties
Braafheid verlaat FC Twente
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 26-jarige krijger van FC Twente, Edson Braafheid, lijkt na zijn avonturen in de subtop dan toch de stap te zetten richting een topclub. PSV en Ajax hunkeren naar de diensten van de verdediger.

Voor de Nederlandse verdediger met Surinaamse afkomst lijkt een transfer er op het juiste ogenblik te komen. Nadat Braafheid de jeugdreeksen van FC Abcoude doorliep maakte hij de stap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na enkele seizoenen koos hij na een waar pokerspel voor de club uit Enschede, FC Twente.

FC Twente genoot vele jaren van zijn verdedigende kwaliteiten en onder Steve McClaren leek hij helemaal te
ontbolsteren. Dat leverde tweemaal achtereenvolgens de tweede stek op in de hoogste afdeling van het betaalde Nederlandse voetbal.

FC Twente speelt aankomend seizoen andermaal de voorrondes van de Champions
League. Toch lijkt Braafheid te kiezen voor een club die hoogstens in de Europa League zal deelnemen. PSV en Ajax lijken te gaan strijden om de diensten van de betrouwbare verdediger. De transfersom zal echter beperkt blijven. Braafheid heeft namelijk een gelimiteerde transfersom van twee miljoen euro op zijn hoofd staan.

Indien hij kiest voor de Eindhovenaars zal hij, net zoals bij FC Twente, onder leiding van Fred Rutten komen te staan. De 26-jarige Braafheid deelde aan de Nederlandse krant 'De Telegraaf' mee dat dat zijn beslissing niet zou beïnvloeden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties