Belgen aarden goed in Utrecht

Jimmy Wouters
| 5 reacties
Belgen aarden goed in Utrecht

FC Utrecht heeft vrijdagmiddag Jan Wuytens gepresenteerd. De 24-jarige Belg komt over van Heracles en ondertekende een contract voor vier jaar. Utrecht-voorzitter Van Dop is alvast in zijn nopjes.

"We weten dat Belgen hier goed aarden en we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook met Jan Wuytens weer het geval zal zijn", aldus Voorzitter Jan Willem Van Dop over de goede ervaringen die FC Utrecht heeft met Belgische spelers.

Ook Foeke Booy is tevreden met de komst van de 24-jarige verdediger. "Hij heeft zich bij Heracles goed ontwikkeld en was nu toe aan de stap naar FC Utrecht", aldus de technisch directeur. "Jan heeft opbouwende kwaliteiten, is goed in de passing en kan een wedstrijd lezen."

Wuytens, die bij FC Utrecht met nummer 29 gaat spelen, kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor Heracles Almelo. Op dertienjarige leeftijd vertrok de Belg van de jeugd van Anderlecht naar de jeugdopleiding van PSV. Na zijn overstap naar Heracles maakte hij in 2005 zijn eredivisiedebuut. In vier seizoenen speelde Wuytens 79 competitiewedstrijden voor de Almeloërs waarin hij vijfmaal scoorde.

"Bij PSV kreeg ik geen kans om door te breken, na een moeilijke beginperiode bij Heracles ging het steeds beter en was ik klaar voor de volgende stap", zei Wuytens vrijdag. "Ik heb de ambitie om zo snel mogelijk de top te bereiken in het voetbal. Ik ben blij met FC Utrecht, een mooie club en het voetbal leeft hier enorm." (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties