Zenit Sint-Petersburg lonkt naar trainer Bozovic

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Zenit Sint-Petersburg lonkt naar trainer Bozovic

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Miodrag Bozovic is momenteel de grote kandidaat om op het einde van het seizoen Dick Advocaat op te volgen als trainer van Zenit Sint-Petersburg. Momenteel traint Bozovic FK Moskou. Die club doet het momenteel erg goed in Rusland.

Miodrag Bozovic, een Montenegrijn, is nog maar sinds kort aan de slag voor FK Moskou. Die club staat momenteel verrassend bovenaan in de Russische Premier League. Bozovic trainde vorig seizoen nog Amkar Perm dat hij naar een knappe vierde plaats kon loodsen. Daardoor mag die club zelfs deelnemen aan de Europa League.

Aanvankelijk leek het er op dat de Italiaan Claudio Ranieri naar Sint-Petersburg zou verhuizen. Na enkele gesprekken gaf de ex-trainer van onder meer Chelsea FC, FC Valencia en vorig seizoen nog Juventus Turijn aan dat hij liever dichter bij of in zijn vaderland zou werken. Juventus was daar overigens niet blij om. Zolang Ranieri geen nieuwe werkgever heeft gevonden, moet de club zijn salaris uitbetalen.

Zenit Sint-Petersburg staat momenteel op een teleurstellende zevende plaats maar moet het vertrek opvangen van Anatoliy Tymoschuk (naar Bayern München), Andrei Arshavin (naar Arsenal) en Alejandro Dominguez (naar Rubin Kazan). Ook aanvaller Pavel Progrebnyak staat op vertrekken, wellicht naar Engeland. Dick Advocaat vertrekt eind november richting België om er de Rode Duivels te coachen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties