Fortuna heeft al vier spelers, waarvan twee Belgen

Jimmy Wouters
| 3 reacties
Fortuna heeft al vier spelers, waarvan twee Belgen

Fortuna Sittard kreeg deze week zekerheid over de licentie voor komend seizoen en mag dus aantreden in het betaalde voetbal. De club had nog slechts één speler onder contract staan, maar daar komen er nu dus drie bij.

De Belgische middenvelder Angelo Simone was de enige speler die nog onder contract stond bij Fortuna Sittard, maar sinds donderdagmiddag is hij niet meer eenzaam. Doelman Tom Grootaers en de verdedigers Zarko Grabovac en Gino Facenna tekenden namelijk een nieuw contract bij Fortuna Sittard.

Na het vertrek van Meul slaagde Fortuna er dus in die andere Belgische doelman langer in Sittard te houden. "Prima dat ie blijft", vertelt trainer Reijners. "Tom heeft de laatste vijf duels al gespeeld als vervanger van (de geblesseerde) Meul. In die wedstrijden heeft hij aangetoond het niveau in de Jupiler League aan te kunnen. Hij heeft zijn eerste contract in het betaald voetbal meer dan verdiend. Overigens wil ik benadrukken dat Tom ook een concurrent voor Meul zou zijn geweest als die niet naar Cambuur was vertrokken."

De 26-jarige Grabovac tekende een verbintenis voor de komende twee seizoenen. Facenna (21) en Grootaers (22) zette een krabbel onder een éénjarig contract. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties