IFK Göteborg blijft aan de leiding

viki meeuwis

Gisteren werden er nog drie wedstrijden afgewerkt in de Zweedse hoogste klasse, de Allsvenskan.

Gefle IF kreeg Helsingborg over de vloer. Bij Helsiingborg ontbraken Henke Larsson en Marcus Lantz. Gefle kon rekene op Berggren en Amadou Jawo. Het duurde tot in het begin van de tweede helft voor de eerste goal viel. Helsingborg kreeg een corner toegewezen, die door Christoffer Andersson prompt in doel werd gewerkt. Zo leek het althans. Volgens de spelers van Gefle had Jonas Lanttos de bal nog net van de lijn kunnen vegen. De lijnrechter was echter zeker van zijn zaak waardoor het doelpunt telde. In de 64e minuut kon Jonatan Berg uithalen maar trof de dwarslat. De bal kwam uiteindelijk bij Erik Sundin terecht die de bal wel in doel kreeg en zo de 0-2 op het bord zette.

Elfsborg trok naar het Stockholm Stadion waar het Djurgården partij gaf. Het zijn barre tijden voor Djurgården dat vorige week nog met 6-1 verloor van Kalmar FF. Toch zijn er ook hoopgevende signalen bij de ploeg uit Stockholm. Zo keerde aanvoerder Markus Johannesson terug na een blessure en het was meteen te merken dat zijn aanwezigheid in de verdediging meer stabiliteit gaf. Ook op het middenveld leek het beter te fungeren. Elfsborg was in de eerste helft de betere ploeg. In de achttiende minuut wist Emir Bajrami de ploeg uit Borås op voorsprong te brengen. Na de pauze veranderde het spelbeeld volledig. Met tien minuten gespeeld kon Kebba Ceesay allen voor doel komen en de gelijkmaker binnenwerken. Dat was het signaal voor Djurgården om echt druk te gaan zetten. Hoewel de thuisploeg het meest in balbezit was, slaagden ze er niet in om echte kansen bij elkaar te spelen. Het was veteraan Teddy Lucic die in de slotfase de 2-1 op het scorebord zette. Het was een zware dobber voor de thuisploeg dat door de inzet op zijn minst een punt had verdiend.

IFK Göteborg speelde tegen Trelleborg. Op het half uur stond het al 2-0 via doelpunten van Johansson en Thomas Olsson. In de tweede helft bood Trelleborg beter weerwerk. Zo kon Fredrik Jensen tegenprikken. Het was een strafschop in de slotfase dat Trelleborg de das omdeed. Die werd door Ragnar Sigurdsson in doel geschoten waardoor hij de match besliste.

Göteborg blijft zo de leiding behouden in het klassement met 31 punten, eentje meer dan Elfsborg.