Analyse Londen aan de macht

Yves Dekoning
| 2 reacties
Londen aan de macht

Door Europese verplichtingen moesten op de tweede speeldag in de Premier League al een hoop duels worden uitgesteld. Tottenham maakte opnieuw een sterke indruk terwijl alweer een topper vroeg op het seizoen punten verloor.

Tottenham speelde in zijn eerste partij al sterk tegen Liverpool (2-1 gewonnen) en haalde nu zwaar uit bij Hull City. Jermaine Defoe was de grote man met een hattrick. Ook Wilson Palacios en Robbie Keane pikten hun goaltje mee, belangrijk voor het vertrouwen van de Ier. Hierdoor prijken de Spurs met zes op zes en een mooi doelsaldo (7-2) helemaal bovenaan. Hoe lang kunnen ze daar standhouden? Als ze op hun elan verder gaan, moet deze ploeg lang kunnen meegaan. De verdediging is oerdegelijk, het middenveld kan zijn mannetje staan en vooraan is de weelde enorm groot.

Ook Chelsea heeft zes op zes. In Sunderland kwamen de Blues vroeg 1-0 achter en de Black Cats hielden lang stand, maar het werd uiteindelijk nog 1-3. Arsenal had een Europese opdracht, maar staat toch op de derde plaats dankzij zijn ruime zege op de eerste speeldag (1-6 bij Everton) en enkele verrassende uitslagen. Dat betekent dat de eerste drie posities momenteel naar ploegen uit Londen gaan.

Liverpool had een passend antwoord na de nederlaag op Tottenham. De Reds maakten brandhout van Stoke City. Vorig seizoen teerden de Tigers op hun solide defensie, maar nu kregen ze er vier om de oren op Anfield. Liverpool had deze ruime overwinning absoluut nodig om het vertrouwen op te krikken. Belangrijk ook dat Fernando Torres zijn eerste beet heeft.

Promovendus Burnley zorgde voor een schok door Manchester United met 1-0 te verslaan. Nadat Robbie Blake knap scoorde, nam doelman Brian Jensen de heldenrol over met een reeks sublieme reddingen. Michael Owen kreeg de kans om bondscoach Fabio Capello te verleiden. Het werd echter een frustrerende avond voor de snelle Engelsman. Richie de Laet hoorde tot de kern, maar kwam niet van de bank.

Wolves zorgde ook voor een kleine verrassing door 0-1 te gaan winnen op Wigan. Een doelpunt van Andy Keogh volstond voor de eerste drie punten voor de Wanderers. Birmingham versloeg Portsmouth met 1-0. Anthony Vanden Borre mocht één helft opdraven.

Opvallende vaststelling: nog geen enkele wedstrijd eindigde op een gelijkspel.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties