Speeldag: Speeldag 3
Stadion: EasyCredit-Stadion
Hannover wint voor eerst in 21 jaar bij Nürnberg
Philippe Crols

Hannover heeft voor de eerste keer in 21 jaar kunnen winnen op bezoek bij Nürnberg. Een bijzonder zwakke thuisploeg had weinig in de pap te brokken en verloor met 0-2.

Hannover en Nürnberg hadden nog maar een punt verzameld. Winst was voor beide teams dus geen overbodige luxe. Dat hadden de bezoekers het best begrepen. Constant Djakpa had na vijf minuten spelen de score moeten openen. Hij stond volledig vrij, maar de 0-1 op het bord schieten, lukte niet. Na een kwartier was de openingstreffer toch een feit.

Na een uitstekende pass van Didier Ya Konan trof Jiri Stajner (foto) raak. De wedstrijd was zeker niet onaangenaam, maar kansen waren schaars. Pas iets voor het halfuur kon Angelos Charisteas een eerste maal dreigen namens de thuisploeg. De Griek besloot over.  Beide teams kregen voor de pauze nog een kans. Stajner miste voor de bezoekers, Thomas Broich deed hetzelfde voor Nürnberg.

In het begin van de tweede helft was er weinig beterschap voor de thuisploeg. Hannover kreeg de kans om Nürnberg helemaal uit te tellen, maar Jiri Stajner trapte de strafschop op Rafael Schäfer. De thuisploeg haalde er geen inspiratie uit en bleef zielloos voetballen. Hannover vergat de promovendus uit te tellen en dus bleef het spannend tot het einde. Enkele minuten voor tijd zorgde Stajner met zijn tweede van de middag voor zekerheid.