Speeldag: Speeldag 3
Stadion: RheinEnergie-stadion
Köln pakt eerste punt tegen tien man
Philippe Crols

FC Köln heeft zijn eerste puntje van het seizoen gepakt. Toch mag de ploeg van trainer Zvonimir Soldo niet tevreden zijn, want het speelde een halfuur lang tegen tien spelers van Eintracht Frankfurt. Scoren lukte niet, het bleef zoals het begon, 0-0.

De thuisploeg schoot wel razendsnel uit de startblokken. Na drie minuten kwam de bal via Fabrice Ehret en Lukas Podolski (foto) bij Milivoje Novakovic terecht. De spits stond echter nog niet scherp en liet de goede kans liggen. De bezoekers antwoordden tien minuten later met een aardige kopbal van Selim Teber.

Beide teams bleven de kansen netjes verdelen. Eerst miste Novakovic een nieuwe mogelijkheid voor de thuisploeg vooraleer Nikos Liberopoulos namens de bezoekers net naast kopte.

Köln begon ook goed aan de tweede helft. Maniche was dicht bij een knappe goal en wat later werden de bezoekers tot tien herleid na een rode kaart voor Patrick Ochs. Köln werd sterker en sterker, maar voetbalde amper of geen uitgespeelde kansen bij elkaar. Het werd ook duidelijk dat topschutter Novakovic de vorm van vorig seizoen nog niet te pakken heeft. Köln kon met het mannetje meer niets aanvangen en bleef dan ook steken op een 0-0-gelijkspel.