Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Rhein Neckar Arena
Schalke verliest eerste punten van het seizoen
Philippe Crols

Schalke 04 heeft op de derde speeldag zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Het kwam bij Hoffenheim niet verder dan een 0-0-gelijkspel en mocht daar eigenlijk nog best tevreden mee zijn. Voorlopig is de club uit Gelsenkirchen wel leider.

Hoffenheim begon met 1 op 6 aan de wedstrijd, maar startte wel het best. Na een kwartier was Sejad Salihovic niet egoïstisch genoeg. Hij stond alleen voor doelman Manuel Neuer, maar koos er toch voor om ploegmaat Chinedu Obasi te bedienen. Een foute keuze, zo bleek. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg opnieuw een goede mogelijkheid. Vedad Ibisevic, nog steeds zonder doelpunt achter zijn naam, kopte naast.

Schalke probeerde zich te herstellen na de pauze. De troepen van trainer Felix Magath speelden echter bijzonder slordig en stapelden de foute passes op. Hoffenheim kon daar niet van profiteren. Coach Ralf Ragnick gooide Demba Ba (foto) dan maar in de strijd. Hij kreeg een mooie kans, maar trof niet raak. Later in de tweede helft volgden Marvin Compper, Ibisevic en Salihovic het voorbeeld van de invaller.

Zo bleef het 0-0 en is Schalke voorlopig leider. Hoffenheim jaagt nog steeds op zijn eerste zege.