Stadion: Signal Iduna Park
Stuttgart keert met punt terug uit Dortmund
Philippe Crols

Borussia Dortmund heeft opnieuw niet verloren voor eigen volk, maar incasseerde wel een goal. Daardoor kon Stuttgart met een punt huiswaarts keren.

Na drie minuten kwam Dortmund een eerste keer goed weg. Cacau vond doelman Roman Weidenfeller op zijn weg. De bezoekers domineerden in die openingsfase en onder andere Sami Khedira probeerde het eens vanop afstand. Bij de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was het wel meteen raak. Nuri Sahin vond de volledig vrijstaande Nelson Valdez (foto). Die knalde de 1-0 door de benen van Jens Lehmann. Wat later speelde Sahin Valdez opnieuw knap vrij, maar de voorsprong verdubbelen, lukte niet. Net voor rust kreeg Julian Schieber nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. De spits kreeg de bal echter niet in doel.

Na de pauze kwam Stuttgart onmiddellijk op gelijke hoogte. Na een vrijschop kon Georg Niedermeier de gelijkmaker in doel tikken. Een leuk begin kreeg jammer genoeg geen vervolg. Doelkansen werden bijzonder schaars. Weidenfeller had meteen na de gelijkmaker wel geluk. Thomas Hitzlsperger zag de doelman na slecht uitverdedigen ver uit zijn goal staan, maar schoot net over. De beste mogelijkheid was nog voor Dimitar Rangelov. De invaller kopte in het slot van de wedstrijd op de lat voor de thuisploeg.

Door dit gelijkspel hebben beide teams 4 op 9.