IFK Göteborg pakt leiderspositie

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan werden er gisteren nog drie matchen afgewerkt van de 22e speeldag.

Hammarby dat het bijzonder slecht doet dit seizoen ging ook nu weer onderuit, dit keer tegen Örebro. De ploeg uit Stockholm kon nooit voor dreiging zorgen hoewel het toch het meest in balbezit was. Het was invaller Kim Olsen die in de 71e minuut de winning goal scoorde voor de bezoekers na een goede voorbereiding van Nordin Gerzic.

Gefle IF kreeg IFK Göteborg op bezoek. Göteborg is een van de titelkandidaten dit jaar en het zou dus een bij winst een goede zaak kunnen doen, Elfsborg had de dag ervoor immers twee punten later liggen. Geen van beide ploegen begon goed aan de wedstrijd en IFK Göteborg speelde uiterst zwak in de eerste helft. Toch gingen ze de rust in met een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Hannes Stiller. Na de rust wist Gustav Svensson een heel mooie goal te scoren. Slechts een paar minuten later kon Hannes Stiller zijn tweede goal van de dag maken waardoor Göteborg met de drie punten aan de haal ging. Göteborg staat nu terug aan de leiding met 43 punten, twee meer dan achtervolger Kalmar.

Helsingborg verloor in het eigen Olympia Stadion van Brommapojkarna. Op het kwartier wist Pablo Pinones Arce de bal in doel te werken. Een slechte zaak voor Helsingborg dat zijn kansen op de titel zag smelten als sneeuw voor de zon. HIF staat nu op de vijfde plaats met 36 punten. BP staat op de elfde plek met 24 punten.