Rosenborg op weg naar de titel

viki meeuwis

In de Tippeligaen stond de 24e speeldag op het programma. Gisteren werden er nog zes wedstrijden gespeeld.

Rosenborg is goed op weg om de titel binnen te halen want gisteren moest ook Stabæk eraan geloven. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en vooral Daniel Nannskog liet zich positief opmerken. In de vierde minuut kwam hij alleen voor doel maar keeper Rune Jarstein liet zich niet verschalken. Op het kwartier viel het eerste doelpunt toen Marek Sapara helemaal ongedekt voor doel kon komen. De Slovaak schoot de bal knalhard in de kruising. Na de rust bleef Stabæk op zoek naar de gelijkmaker maar noch Espen Hoff, Mikkel Diskerud of Fredrik Berglund slaagde erin om de bal in doel te krijgen. In de 61e minuut ging RBK volop voor de counter en mooi samenspel tussen Iversen en Demidov leverde een doelpunt voor laatstgenoemde op. Stabæk wist er via de jonge speler Torstein Andersen Aasen nog een eerredder te behalen.

De partij tussen Bodø/Glimt en IK Start eindigde op een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen pas in de tweede helft. In de 66e minuut wist Hamoud de bal tot biji Sørensen die de bal op zijn beurt ongehinderd tot bij Stig Johansen kreeg. Die kende er geen moeite mee om de bal in doel te werken. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Start een vrije trap mee waardoor Goodson de bal richting doel kon koppen. Keeper Londak wist de bal uit doel te houden maar in de rebound kwam de bal bij Vikstøl terecht die de bal met een harde trap in doel werkte. Een geslaagd debuut voor de jonge speler. Glimt staat nu op de derde laatste plaats met 25 punten. Start staat op de zevende plaats met 33 punten.

Rode lantaarn Lyn kreeg Aalesund van trainer Kjetil Rekdal op bezoek. Lyn lijkt een vogel voor de kat en ook gisteren wist het niet te winnen. In de derde minuut ging Aalesund al op voorsprong. Tor Hogne Aarøy werd op links vrijgespeeld en daar keeper Lacey te ver uit doel gekomen was, was het maar een koud kunstje om de bal binnen te werken. In de slotfase van de eerste helft speelde Philips de bal het veld in. De bal kwam terecht bij Glenn Roberts die niet aarzelde en de bal achter Lacey in doel schoot.

Molde, dat nog in de race is voor de titel, nam het thuis op tegen Strømsgodset. De thuisploeg moest het zonder zijn sterspelers Forren, Pape Diouf en Jose Mota stellen wegens schorsing. Mame Biram Diouf en Makhtar Thioune werden niet in de basis opgenomen door coach Kjell Jonevret wegens inbreuken op het clubreglement. Christian Steen wist Molde in de 34e minuut op voorsprong te brengen toen hij na een hoekschop de bal in doel wist te werken.  Na de rust kon Steen zijn tweede van de avond binnenwerken waardoor Molde al bijna zeker van de overwinning was. In de toegevoegde tijd wist Ola Kamara een tegendoelpunt te scoren. Molde blijft tweede in de stand met 47 punten, tien minder dan Rosenborg. Godset is voorlaatste met 23 punten.

Sandefjord zette Tromsø opzij met een 2-0 resultaat. Beide doelpunten vielen na de rust. In de 68e minuut wist Malick Mané Martin Knudsen opzij te zetten op links en kon zo de bal in de verste hoek werken. Sandefjord op voorsprong. Met nog een tiental minuten te spelen kon Mjelde Mané vrijspelen, de verdediging van Tromsø zag er meteen buitenspel in maar de vlag bleef omlaag. Alleen voor doel wist Mané keeper Ramovic te verschalken.

Odd Grenland kreeg Lillestrøm op bezoek. De bezoekers begonnen meteen goed en op het kwartier kon Lillestrøm voor dreiging zorgen. In een desperate poging om de bal weg te krijgen, stuurde Torjus Hansen de bal in eigen doel. Een kwartier later kon Peter Kovacs Viking de gelijkmaker bezorgen. Iets voor de rust ging Lillestrøm terug op voorsprong na een doelpunt van Frode Kippe, het stond dan 2-1. Na de rust was het vooral LSK dat bleef domineren. Een kwartier voor tijd wist Arild Sundgot de bal via een strafschop in doel te werken. Kort daarop was het de beurt aan Odd en meer bepaald aan Morten Fevang om de bal via een penalty in doel te werken. Verder kwam Odd niet meer dat nu tevreden zal moeten zijn met een derde plaats.