Speeldag 15: kan Racing Mechelen stunten bij de leider?

carol Vander Cruyssen
| 27 reacties
Speeldag 15: kan Racing Mechelen stunten bij de leider?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 15de speeldag in 3de klasse A bevat geen echte topwedstrijden, wel enkele leuke affiches zoals Rupel Boom tegen RC Mechelen en het duel tussen de nieuwkomers én revelaties SK Heist en SK Ternat.

Rupel Boom toonde woensdag op overtuigende wijze tegen een weliswaar gehandicapt Hamme, waarom het momenteel autoritair leider is. Zondag zal de kassier van de Steenbakkers zich in de handen mogen wrijven met de komst van het supporterslegioen van Racing Mechelen. De leider kan rustig toeleven naar deze derby. Bij de bezoekers stormde het de voorbije weken. Enkele bestuursmensen stapten op en ook de immens populaire trainer Regi Van Acker gaf zijn ontslag. Eigenaardig, maar sindsdien pakte groenwit 4 op 6 en wil nu zo rap mogelijk weg uit de degradatiezone. Zondag weten we of het voor een stunt kan zorgen in het Gemeentelijk Parkstadion in Boom.

De nieuwe ploeg van de ex-Racingtrainer moet op bezoek bij het nog steeds in puntennood verkerende Oudenaarde. Van Acker zag lijdzaam hoe zijn FCN Sint-Niklaas ten onder ging tegen een herboren Eendracht Aalst. Tegenstander Oudenaarde is na de winst bij Cappellen voor het eerst sinds lang geen eigenaar meer van de rode lantaarn. Die eer is nu aan Cappellen, dat bij subtopper Racing Waregem voor een quasi onmogelijke opdracht staat. Deinze, dat woensdag vrij was, kan mits winst tegen die andere staartploeg, Willebroek-Meerhof, opnieuw aansluiting vinden bij de top 5.

Eendracht Aalst is gewaarschuwd voor Wielsbeke, dat tot op heden als enige ploeg leider Boom een hak kon zetten. De winnaar van het duel tussen Hoogstraten en Coxyde kan zich rustig in de middenmoot vestigen. Temse en Hamme willen hun plaats in de top 5 veilig stellen in hun wedstrijden tegen Ieper en Torhout. De Waaslanders zijn echter wel gewaarschuwd, want beide West-Vlaamse ploegen kunnen de punten ook nog goed gebruiken.

Heist en Ternat tenslotte, doen het erg goed als nieuwkomer en treffen elkaar in een onderling duel. Bij de thuisploeg rekenen ze alvast op een misstap van leider Boom…

 

Zaterdag 14/11/2009

 

19h30 KM Torhout – VW Hamme

20h00 KSV Temse – KVK Ieper

20h00 KSV Oudenaarde – FCN Sint-Niklaas

20h00 KMSK Deinze – VC Willebroek-Meerhof

20h00 KVV Hoogstraten – Coxyde

 

Zondag 15/11/2009

 

14h30 KRC Waregem – FC Cappellen

15h00 Eendracht Aalst – SC Wielsbeke

15h00 Rupel Boom – RC Mechelen

15h00 KSK Heist – KSK Ternat

 

KSV Sottegem is vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties