Groot Dilbeek
Opwijk
Datum: 06/12/2009 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 14
Opwijk onderuit bij Dilbeek
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk onderuit bij Dilbeek
Foto: © SC

Ondanks een karrenvracht aan kansen is Opwijk er ook op Dilbeek niet in geslaagd om zijn slechte uitreputatie kwijt te raken. Opwijk had de meeste en de beste kansen, maar Dilbeek maakte de zijne wel af.

Opwijk begon snedig aan de wedstrijd. Kristof Sulmon liet zich direct gelden op een schot van Peter Van den Bossche. Even voorbij het kwartier laveerde Umit Guner door de buitenspelval en liep zich te pletter op de uitgekomen Tomas Suls. En hoewel hij ook na de wedstrijd bij hoog en bij laag bleef volhouden dat hij Guner niet eens had aangeraakt, floot de scheidsrechter voor strafschop en moest Suls het veld verlaten. Mike Pauwels aarzelde niet en bracht de thuisploeg op voorsprong. Lang zou de thuisploeg niet met een man meer spelen, want een tiental minuten later kreeg Yannick Henseval een tweede gele kaart. Opwijk kreeg verschillende kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het vond telkens Sulmon op zijn weg. Dat ondervond Melvin Bouwmeester al na een erg mooie raid. Issa Traore zag een kopbal overgewerkt. Een poging van Bouwmeester werd van de doellijn gekeerd. Ook Vanden Bossche geraakte niet voorbij Sulmon. En zoals zo vaak gebeurt, kregen de bezoekers het deksel op de neus. Guner glipte weer door de buitenspelval en werkte deze keer zelf af. Dilbeek had aan 100 % afgewerkt, Opwijk aan 0%.

Dat zou ook na de herneming niet wijzigen. Toen Traore teruglegde op Bouwmeester, zag die zijn schot opnieuw gekeerd door Sulmon. Ook op vrije trap geraakte Bouwmeester niet voorbij Sulmon en eenzelfde lot onderging een poging van Matthias Verhaegen. Dilbeek kreeg ook nog een reuzenkans. Steven Vermeulen kopte op de paal en Pascal Van de Gucht kon de rebound niet binnenwerken. Voor de zoveelste keer droop Opwijk af zonder puntenwinst buitenshuis.

Dilbeek Sport: Sulmon, Vermeulen, Pauwels (83’ Diansukina), Gille, Guner, Capidis (75’ Baes), Galeri (67’ Merckx), Van de Gucht, Schotte, Henseval en Ganseman.


KSK Opwijk: Suls, Huyck (17’ Sanne De Boeck), De Boeck, Romero Gomez, Van den Bergh, Verhaegen, Traore (59’ Solis Sanchez), Van den Bossche (81’ Tackaert), De Greve, Bouwmeester en Gheeraert.

Doelpunten: 17’ Pauwels 1-0; 35’ Guner 2-0

Kaarten: Geel: Schotte, Van de Gucht, De Greve. Rood: 16’ Suls, 27’ Henseval (2 x geel).