Manchester United sluipt dichterbij

Wouter Laeremans

Manchester United heeft op het veld van Hull City met 1-3 gewonnen. De Red Devils springen zo weer over Arsenal naar de tweede plaats en komen op twee punten van leider Chelsea, dat dit weekend punten liet liggen.

Wayne Rooney zette de Mancunians net voor rust op voorsprong. Fletcher bracht de bal voor van op rechts, Giggs devieerde en Rooney kon het leer in doel tikken.

Na een kwartier in de tweede helft trok Hull City gelijk. De jonge verdediger Rafael ging in de fout en scheidsrechter Wiley legde de bal op de stip . Fagan zette doelman Kuszczak op het verkeerde been en trapte de penalty in de andere hoek.

De spelers van United lieten het niet aan hun hart komen. Na een counter zette Rooney hard voor, Hullverdediger Dawson verlengde de bal ongelukkig in eigen doel. Berbatov maakte de klus tien minuten voor tijd helemaal af. (AN)