Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 19
Inter wint na thriller in slotminuten
Wouter Laeremans

Inter heeft thuis in extremis met 4-3 gewonnen van rode lantaarn Siena. De bezoekers stonden lange tijd aan de leiding, maar Wesley Sneijder en Walter Pandev zorgden voor de drie punten.

Wesley Sneijder werd de reddende engel voor de thuisfans. Met drie minuten op de klok en een 2-3 achterstand zette de middenvelder zich nog maar eens achter een vrije trap. Wat niemand nog verwachte gebeurde toch, de bal verdween in doel.

Coach Mourinho was echter niet tevreden met een gelijkspel en bleef in de laatste minuten zijn troepen als een bezetene naar voor sturen. ‘The special one’ kreeg gelijk, want winteraankoop Pandev zette Walter Samuel alleen voor doelman Curci. De Argentijnse verdediger die ingevallen was als interim-spits legde de 4-3 eindstand vast.

De leider in de Serie A beleefde een lastige avond. De Nerazzuri waren al na 18 minuten op achterstand gekomen. Aanvaller Massimo Maccarone mocht ver oprukken van de Inter-verdediging en  haalde uit van op 25 meter. Julio Cesar had geen verhaal tegen de harde knal en kon de bal uit zijn netten vissen.

Milito en Sneijder trokken de scheve situatie snel recht. Amper vier minuten later lanceerde de Nederlander een prachtige verre bal richting Diego Milito. De Argentijnse spits kreeg te veel ruimte van verdediger Cribari en liet doelman Curci kansloos.

Sneijder bevestigde zijn goede vorm door zelf de 2-1 op het scorebord te zetten. Hij krulde tien minuten voor rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied mooi in de korte hoek. Sinds zijn komst naar de Italiaanse kampioen scoorde de kleine middenvelder al zes keer.

Toch gingen de twee ploegen in evenwicht de rust in. Inter kon een minuutje genieten van de voorsprong, maar dan zonderde Reginaldo de Zweed Ekdal af voor doel. De 20-jarige middenvelder faalde niet oog in oog met Julio Cesar en joeg de bal in de linkerhoek.

Siena voetbalde ook in de tweede helft complexloos en na het uur zette Maccarone zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Reginaldo tekende zijn tweede assist van de avond aan nadat hij was weggestuurd op de rechterflank. De Braziliaan toverde enkele overstapjes uit zijn schoenen en legde terug naar het halve maantje. De inkomende Maccarone had geen genade met Cesar.

Siena was lang op weg naar een regelrechte stunt, maar werd niet beloond voor de prachtprestatie. Volgende week wacht AC Milan, hopelijk hebben de spelers tegen dan deze kater doorgespoeld.