Valencia legt druk bij Real

Wouter Laeremans

Deportivo Xerez heeft niet kunnen stunten tegen Valencia. De rode lantaarn verloor voor de zesde keer op rij, nu met 1-3.

Valencia begon uitstekend tegen hekkensluiter Xerez, dat al vijf wedstrijden na elkaar verloor. Al in de tiende minuut kwam de bal na een corner voor de voeten van de Argentijn Banega. De middenvelder bereikte met een fraaie lob de jonge spits Mata en die twijfelde niet.

Xerez beet van zich af en moest niet lang wachten op de gelijkmaker. De thuisploeg zette een counter op nadat een Valenciaverdediger uitgleed in de middencircel. De Spanjaard Momo zette goed voor en Carlos Calvo hing de bordjes weer in evenwicht.

De nummer drie in de Primera Division zette de tegentreffer snel weer recht. Mata stuurde de snelle David Villa diep en die vond Silva. De middenvelder plaatste de bal hoog boven Renan in doel.

Ook Carlos Marchena pikte nog een goaltje mee in Xerez. Valencia behoudt de aansluiting met de top, zeker als Real Madrid vanavond punten laat liggen tegen Mallorca.

In de andere wedstrijden won Deportivo La Coruna met 1-0 tegen Osasuna dankzij een goal van Rodriguez. Deportivo springt daardoor terug over Sevilla naar de vijfde plaats.

Espanyol versloeg Zaragoza met 2-1. Verdu en Fernando Marques zetten de thuisploeg tweemaal op voorsprong, tussendoor had Hurtado zijn eigen doelman verschalkt.

Malaga en Athletic Bilbao deelden de punten. De 17e in de stand klom net na rust op voorsprong via verdediger Weligton, Llorente bracht de Basken terug met een rake strafschop.

Sporting Gijon won de thuismatch tegen Getafe met het kleinste verschil. Het doelpunt van Diego Castro vijf minuten voor rust volstond voor de drie punten.