acmAC Milan
Novara
Datum: 13/01/2010 16:00
Competitie: Coppa
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan met hakken over de sloot tegen derdeklasser
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Milan met hakken over de sloot tegen derdeklasser
Foto: © SC

Milan heeft zich ternauwernood kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Italiaanse Coppa. Het won in eigen huis nipt van derdeklasser Novara.

Voor Novara was het de match van het jaar, misschien wel de grootste match uit de clubgeschiedenis. Meer dan 10.000 fans reisden naar San Siro. De belangstelling van de thuisfans was zo goed als onbestaande. Milan speelde voor driekwart met een reservenploeg. 

Inzaghi zette Milan na een tiental minuten op voorsprong. Een vroege beslissing leek in de maak. Maar Novara hield stand en twee minuten na de pauze kon Gonzalez zelfs gelijkstellen.

Na de gelijkmaker kreeg Novara zelfs een kans om op voorsprong te komen, maar zover kwam het niet. Ook Inzaghi liet nog een goede kans liggen.

Tien minuten voor tijd besliste Flamini (foto) de wedstrijd met een schitterende trap vanop 20 meter. De derdeklasser moest ondertussen met tien verder omdat alle wissels op waren en een speler met krampen moest afhaken. Maar toch bleef het moedigen aandringen. De 2-2 hing nog in de lucht, maar Milan won.

Na de partij kregen de Novara-spelers een staande ovatie van de meegereisde fans.