Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea blikt Sunderland in
Hannes De Meyer

Chelsea heeft bewezen ook doelpunten te kunnen maken zonder Didier Drogba. De Londense club wist maar liefst zeven keer te scoren. Sunderland was het slachtoffer van dienst.

Al bij de rust stond Chelsea 4-0 voor. Nicolas Anelka zorgde na tien minuten voor de openingstreffer. Tien minuten later verdubbelde Florent Malouda de score. Joe Cole en Frank Lampard wisten nog voor de rust de score verder uit te diepen. Vooral de laatste van Lampard was een pareltje.

Na de rust bleef de Londonse club vrolijk op zijn elan doorgaan. Vijf minuten in de tweede helft bezorgde Michael Ballack Chelsea een 5-0 voorsprong. Anelka en Lampard maakten daarna nog elk hun tweede van de avond. Boudewijn Zenden en Darren Bent konden tussendoor en in de slotminuut nog voor de eretreffers zorgen.

Chelsea blijft zo op kop in de Premier League. Doordat Manchester United deze middag ook won, blijft de kloof één punt bedragen.