Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ewood Park
Villa niet voorbij West Ham
Wouter Laeremans

Aston Villa speelde 0-0 gelijk tegen West Ham United. De Blackburn Rovers konden nog eens winnen. Fulham ging in Ewood Park met 2-0 voor de bijl.

Nouble dribbelde van op zijn eigen helft tot in de zestien van Aston villa, maar kon zijn schot niet laag houden. Aston Villa kreeg nog de beste kansen, maar Heskey’s schot in de draai werd afgeblokt. Robert Green hield zijn netten schoon met twee zwevende parades op pogingen van Downing en Agbonlahor.West Ham United blijft in de gevarenzone met 19 punten. Aston Villa liet de kans liggen om over Manchester City naar de vijfde plaats te springen. Kompany en co verloren gisteren van Everton.
Blackburn Rovers maakte komaf met een reeks van negen competitiewedstrijden zonder overwinning. De thuisploeg schuift zo wat verder weg van de degradatiezone.
Christopher Samba scoorde na 25 minuten in zijn honderdste Premier League wedstrijd. De lage corner van Benny McCarthy (foto) ketste af op het scheenbeen van doelman Schwarzer, Samba reageerde het snelste en schoot de bal hard in het dak van het doel.
De beste kans van Fulham spatte uiteen op de deklat. Dempsey, die later geblesseerd het veld moest verlaten, zag zijn omhaal tegen het doelhout gaan.

De Nieuw-Zeelander Ryan Nelsen verdubbelde de score na acht minuten in de tweede helft. De kapitein van Blackburn verlengde een uitstekende vrije trap van alweer McCarthy met het hoofd tegen de touwen.
Robinson moest nog eens alles uit de kast halen op een schot van Zoltan Gera, maar de Rovers gaven de deugddoende overwinning niet meer uit handen. Fulham blijft negende, maar ziet Everton naderen tot op één punt.