Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Kwart Finales
Topfavoriet Ivoorkust uitgeschakeld door Algerije
Manuel Gonzalez

Ivoorkust ligt verrassend uit de Africa Cup. De topfavoriet verloor vanavond na verlengingen met 2-3 van Algerije.

Het kan verkeren. Algerije begon oerslecht aan de Africa Cup met een 3-0 nederlaag tegen het nietige Malawi, maar het staat wel in de halve finales. Topfavoriet Ivoorkust is uitgeschakeld.

Kalou en Matmour zorgden voor een 1-1 tussenstand. Eén minuut voor het einde leek een treffer van Keita Ivoorkust naar de halve finales te sturen. Maar in de toegevoegde tijd kon Bougherra namens Algerije toch nog de gelijkmaker scoren.

Na amper enkele minuten in de eerste verlenging scoorde Bouazza (foto) de verrassende 2-3. Ivoorkust probeerde tevergeefs nog terug in de wedstrijd te komen, maar Algerije hield stand.

Een foute beslissing van de grensrechter omtrent buitenspel hield de Ivorianen nog van de gelijkmaker. Het moet wel gezegd dat de Algerijnen het betere van het spel hadden tijdens de verlengingen.

De Africa Cup verliest hiermee de topfavoriet bij uitstek met sterren zoals Kolo Touré, Yaya Touré, Salomon Kalou en Didier Drogba.