Atlético van de regen in de drop

Hannes De Meyer
| 1 reacties
Atlético van de regen in de drop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid geraakt maar niet op dreef. De hoofdstedelingen leden een wel heel pijnlijke nederlaag op eigen veld. Degradatiekandidaat Málaga boekte een verdiende 0-2 zege. In een andere duel verloor Mallorca verrassend van hekkensluiter Xerez.

Al na drie minuten keek Atlético tegen een achterstand aan. Duda (foto) bracht Malaga op voorsprong. Met man en macht probeerde Atlético daarna de bakens te verzetten, maar de verdediging van Malaga hield stand. Twintig minuten voor tijd besliste Javi Lopez de wedstrijd. Een voorzet werd door de Atletico-verdediging maar half weggewerkt en de spits volleyde vanaf zestien meter de 0-2 binnen.
Malaga rukt door de zege op naar de vijftiende plaats. Atlético staat op een troosteloze dertiende plaats.

Xerez-Real Mallorca: 2-1
In de strijd om de vierde plaats leed Real Mallorca duur puntenverlies bij Xerez. De hekkensluiter boekte zo pas zijn tweede zege van het seizoen.

Pierre Webo bracht de bezoekers nog wel op voorsprong. Aritz Aduriz liet het daarna vanop elf meter na om de voorsprong te verdubbelen en dat zou Mallorca duur te staan komen. Na rust zorgde Xerez via twee doelpunten van Carlos Calvo voor een stunt. Xerez staat nog altijd wel zeven punten achter op de veilige zeventiende plaats.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties