Advocaat: "Dembélé moet leren effectiever spelen"

Ward Callens
| 7 reacties
Advocaat: "Dembélé moet leren effectiever spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moussa Dembélé kent een mindere periode bij AZ. Toch krijgt de Rode Duivel voorlopig nog alle vertrouwen van trainer Dick Advocaat. “Laat hem nu maar even met rust en laat hem doen wat ie moet doen”, gaf Advocaat zijn assistenten mee.

“Hij doet moeilijk als het makkelijk kan. Is hij los van zijn tegenstander, gaat ie toch nog even terug. Hij zal echt moeten leren effectiever te spelen”, vertelt AZ-trainer Dick Advocaat. “Met de kwaliteiten die hij heeft moet zijn rendement hoger zijn. Maar ja, dat hoef ik hem niet meer te zeggen, dat heeft iedereen al gedaan.”

“Ik heb tegen de assistenten gezegd ‘laat hem nu maar even met rust’ en ‘laat hem doen wat ie moet doen.’ Misschien dat het helpt als niet iedereen tegen hem aan blijft praten”, vervolgt de Kleine Generaal. “Maar hij moét veranderen, anders speelt ie volgend seizoen nóg bij AZ. Niet dat dat een schande is, overigens”, aldus Advocaat.

Voorlopig krijgt Moussa Dembélé nog steeds de voorkeur op Jeremain Lens. “Lens is opportunistischer en daardoor bij balverlies gemakzuchtiger”, meent de Nederlandse keuzeheer. “Hij heeft meer moeite om zijn taak uit te voeren.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties