Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion SK Lebbeke
KSK Lebbeke geeft Robur een koude douche
Gentil Dossche

Een onkennelijke thuisploeg keek aan de rust tegen een dubbele achterstand aan. Na de koffie werd er plots gevoetbald en Robur Moerzeke kreeg een dreun van jewelste op enkele minuten tijd.

De bezoekers zochten een vroeg doelpunt en dat kwam er ook. Yannick Sen moest direct plat op een schot van Mourhir Kissami (2’). Even later stond de thuisgoalie perplex toen Peter Cooreman van op zo’n 20 meter de bal over zijn grijparmen tegen de netten plofte. Lebbeke reageerde met een knal van Mounir Bihi die voorlangs naast ging (8’). Beide ploegen vergaten lange tijd dat voetbal een ploegsport is en de talrijke slechte voorzetten waren niet meer te tellen. Pas kort voor de rust kwam er terug animo. Timmy Callaerts schilderde een vrije trap op het hoofd van Jonas Cattrysse en die kopte over de aarzelende Sen. De thuisploeg zocht direct de aansluiting maar Bihi vlamde uit een scherpe hoek over. Op slag van rust tikte Yannick Van Impe zijn eerste baltoets over de bezoekende muit.

KSK Lebbeke begon in een andere gedaante en ingesteldheid aan de tweede helft. Van Impe kwam centimeters te kort op een voorzet van Mathias Van der Bruggen (53’). Uitstel maar geen afstel want toen Tommy De Cock een vrijschop nam kopte Van Impe de aansluiting in de winkelhaak. Even later moest Cooreman een kopbal van dezelfde Van Impe van de lijn vegen. De thuisspits bleef een gesel voor de bezoekende verdediging. Een kanonbal van Van Impe knalde via de onderkant van de lat terug in het veld. De sterk ingekomen Karim Aalhoul trapte de rebound beheerst binnen. Lebbeke nam even gas terug maar Kissami kreeg een voorzet onvoldoende onder controle. Robur trok terug op zoek naar de voorsprong. Geoffrey Poppe dribbelde zich tot alleen voor Sen. De thuisgoalie ging gepast in de voeten (77’). Bihi dweilde de lijn af en Jasper Dupont kon de knal nog afweren. De bezoekende keeper kon ook de rebound van Lieven Dubois wegwerken. Op de tweede rebound van Mathias Van der Bruggen was hij echter kansloos. Het thuispubliek ging uit de bol want dit hadden ze niet meer verwacht. Een aangeslagen Robur had niet meer de kracht om alsnog iets te oogsten.

KSK Lebbeke: Sen, Verbert, Janssens, De Cock, Dooms, Dubois, Van Damme (44’ Van Impe), Van der Bruggen, Bihi (83’ Laureys), Foket, Roesems (55’ Aalhoul).

KFC Robur: Dupont, Romero (83’ Van Driessche), De Bruyne, Callaerts, Poppe, Stobbelaers, Cattrysse, Cooreman, Kissami (78’ Verbeke), Vlaeminck, Maes.

Doelpunten: 4’ Cooreman 0-1; 40’ Cattrysse 0-2; 56’ Van Impe 1-2; 60’ Aalhoul 2-2; 80’ Van der Bruggen 3-2

Gele kaarten: 11’ Poppe; 54’ Roesems