cheChelsea
mciManchester City
1-0
1-1
1-2
1-3
77' Carlos Tévez (pen)
1-4
Frank Lampard (pen) 90+1'
2-4
Datum: 27/02/2010 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stamford Bridge
Kompany triomfeert bij Chelsea
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kompany triomfeert bij Chelsea
Foto: © SC

Manchester City en Vincent Kompany (foto) hebben vanmiddag een prestatie van formaat neergezet. The Citizens wonnen met 2-4 bij leider Chelsea. Het was de eerste thuisnederlaag voor Chelsea. Bridge weigerde de hand van Terry voor de match.

Behalve een topper was Chelsea - Manchester City ook het duel tussen John Terry en Wayne Bridge. U weet wellicht dat Terry onlangs bekende een affaire te hebben gehad met de ondertussen ex-vriendin van Wayne Bridge. Naar aanleiding van deze zaak diende Terry zijn kapiteinsband in te leveren bij Engeland en besloot Bridge zich niet langer meer beschikbaar te stellen voor het nationale elftal. Beide heren begonnen vanmiddag in de basis.

Chelsea domineerde de partij tegen Manchester City. Dat resulteerde twee minuten voor de pauze in een doelpunt van Frank Lampard. Maar tot ieders verbazing wisten de bezoekers voor de pauze nog terug te slaan via Carlos Tévez: 1-1.

De tweede helft was er ééntje om duimen en vingers van af te likken. Na amper zes minuten schoot Craig Bellamy de bal over de grond in de rechterbenedenhoek achter doelman Hilario, die niet helemaal vrijuit leek te gaan.

The Blues kregen kansen maar de gelijkmaker bleef uit. Een kwartier voor tijd legde Belletti bezoeker Gareth Barry neer in de zestien meter. Rood voor Belletti en strafschop voor City. Carlos Tévez zette zich achter de bal en schoot de 1-3 op het bord.

Dan volgde een wel heel speciaal moment. Vlak na de goal wisselde trainer Roberto Mancini zijn linksachter Wayne Bridge. Het leek erop alsof de Italiaanse manager zijn speler een soort van revanche gunde op Chelsea en John Terry, want de linksachter stapte als een koning van het veld. Al verklaarde City achteraf dat Bridge een blessure had opgelopen.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was moest ook Michael Ballack nog naar de kant na het incasseren van een tweede gele kaart. Opnieuw Craig Bellamy duwde de bal van dichtbij in doel voorbij Hilario: 1-4 maar liefst voor The Citizens, die aan een feestje begonnen.

In de absolute slotfase milderde Frank Lampard nog van de stip zodat de eindstand op 2-4 werd bepaald. Vincent Kompany stond de hele partij in de basis. Dedryck Boyata speelde niet. City schoot zes keer naar doel in de hele partij, maar wist wel viermaal te scoren. Chelsea had 13 pogingen tussen de palen, maar bleef met lege handen achter.

City doet een uitstekende zaak in de strijd om de vierde plaats en legt alle druk bij Tottenham, Liverpool en Aston Villa. Indien Arsenal vanavond wint bij Stoke City kan het tot op drie punten naderen van leider Chelsea, met evenveel duels gespeeld. Man United staat tweede op één puntje.

Morgen spelen Manchester United en Aston Villa de finale van de League Cup op Wembley.

Herbeleef Chelsea - Manchester City