Speeldag: Speeldag 21
Stadion: JJB Stadium
Aston Villa strijdt weer mee bovenaan
De Nijs Michael

Aston Villa heeft een belangrijke zege geboekt. De Engelse middenmoter ging met 1-2 winnen bij Wigan Athletic en is zo weer volop in de running voor een plaatsje bij de eerste vier.

De partij bleef aanvankelijk in evenwicht, maar vlak voor het half uur kwamen de bezoekers met wat geluk op voorsprong. John Carew bracht de bal voor doel en in een bos van spelers verschalkte James McCarthy zijn eigen doelman. Wigan reageerde echter meteen, amper twee minuten later kopte Gary Cahill de gelijkmaker tegen de netten.

Aston Villa besefte in de tweede helft het belang van deze inhaalpartij en ging voluit voor de overwinning. Na 63 minuten kregen de bezoekers loon naar werken. James Milner strafte mistasten van doelman Chris Kirkland (foto) af en bezorgde zijn team drie gouden punten.

Aston Villa speelt zo weer volop mee voor een plaats bij de beste vier. De club nadert Tottenham Hotspur -de huidige nummer vier- tot op drie punten. Bovendien heeft Aston Villa een wedstrijd minder gespeeld.