Lyon krijgt Grenoble met moeite op de knieën

Olympic Lyon deed wat het moest doen en versloeg hekkensluiter Grenoble en blijft zo in de race om de titel.

Dat de eerste helft scoreloos bleef, zal zeker niet aan het aantal kansen gelegen hebben. Bodmer en Gomis vonden steeds Grenoble-doelman Maubleu op hun weg. Aan de andere kant kreeg Lyon net voor rust nog bijna het deksel op de neus, maar Dieuze kon niet afronden.

In de tweede helft kon Lyon zich dan toch op voorsprong hijsen. Jean Makoun zette een versnelling in met de bal aan de voet, waarop Éderson een schot loste maar Maubleu reddend zag optreden. Uit de rebound bediende Gomis ploeggenoot Bastos, die de score opende. Grenoble speelde wel goed mee, maar kreeg slechts sporadisch kansen.

Delgado kon dan nog de 2-0 scoren. Door de winst komt Lyon op twee punten van leider Bordeaux dat later vanavond nog in actie komt tegen Marseille.