De Laet loopt uit op Vermaelen

Philippe Crols
| 2 reacties

Zonder Thomas Vermaelen heeft Arsenal dure punten verloren in de titelstrijd. Daardoor kon Ritchie De Laet, nog eens in de wedstrijdkern, met Manchester United een goede zaak doen bovenaan. Van de Engelse Belgen kwam alleen Anthony Vanden Borre in actie.

Manchester United trok zaterdagavond naar Bolton en won er met 0-4. Sir Alex Ferguson gaf enkele basisspelers, waaronder Wayne Rooney, rust. Zo belandde Ritchie De Laet (foto) nog eens in de wedstrijdkern, maar hij bleef wel negentig minuten op de bank.

United telt nu een punt meer dan Chelsea (dat met maar liefst 7-1 van Aston Villa won) en vier meer dan Arsenal. De Gunners leden in Birmingham duur puntenverlies. Samir Nasri scoorde tien minuten voor tijd de 0-1, maar diep in blessuretijd moest Arsenal, zonder de geschorste Thomas Vermaelen, alsnog de gelijkmaker toestaan.

Vanden Borre kan volgende week zakken

Tottenham blijft in pole positie wat betreft de vierde plaats. Zaterdag wonnen de Spurs opnieuw, deze keer van Portsmouth. Bij rode lantaarn Pompey speelde Anthony Vanden Borre nog eens heel de wedstrijd. Onze landgenoot kreeg zelfs de eerste goede kans, maar miste. Als het allemaal tegenzit, kan Portsmouth volgende week al degraderen. Bij Spurs zat Paul Jose Mpoku trouwens niet in de kern.

Omdat ook Liverpool won, doet Manchester City er maandagavond goed aan te winnen van Wigan. Bij Man City spelen Vincent Kompany en Dedryck Boyata, die vorige week nog zijn contract verlengde in Engeland.

Onderaan sprokkelde Wolverhampton een belangrijk punt tegen Everton (0-0). Evertonspeler Marouane Fellaini is nog steeds geblesseerd en zat net als Geoffrey Mujangi Bia van Wolves niet in de kern.