Adelaar buiten, De Mos in bij Sparta Rotterdam

Adelaar buiten, De Mos in bij Sparta Rotterdam
Foto: © SC

Aad De Mos is al zeker tot het einde van het seizoen trainer bij Sparta Rotterdam. Hij volgt er Frans Adelaar op die dit weekend op non-actief werd gezet na de 4-1-nederlaag tegen Heerenveen.

De Mos is dus niet lang werkloos geweest. Afgelopen donderdag stapte de Nederlander zelf op bij het Griekse Kavala na een meningsverschil met de voorzitter. De Mos was eerder al actief als trainer van Ajax, KV Mechelen, Anderlecht, PSV, Sporting Gijón, Werder Bremen en Vitesse.

De extentrieke trainer moet Sparta in de Eredivisie proberen houden. Na het vijfde verlies op rij hebben de Rotterdammers immers maar één punt meer dan nummer zestien Den Haag en twee punten meer dan Willem II. De nummers zestien en zeventien van de eindklassering van de eredivisie strijden na de reguliere competitie in play-offs tegen degradatie. 

Adelaar is de zevende trainer die dit seizoen de Eredivisie vroegtijdig verlaat. Ronald Koeman (AZ), Trond Sollied (SC Heerenveen), Jan de Jonge (SC Heerenveen), Alfons Groenendijk (Willem II), Dwight Lodeweges (NEC) en Raymond Atteveld (ADO Den Haag) gingen hem voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties