De Graafschap kampioen in eerste divisie

Manuel Gonzalez

De Graafschap heeft zich vanmiddag tot kampioen in de Nederlandse eerste divisie gekroond, maar het zag er lang naar uit dat de champagne nog een weekje langer moest gekoeld worden.

Na de nederlaag van Cambuur Leeuwarden vrijdagavond bij MVV (2-1) kon De Graafschap vandaag bij een zege tegen Go Ahead Eagles de titel binnenhalen. Maar de wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Superboeren uit Doetinchem. Want na amper 14 minuten stond het al 0-2 in het krijt na treffers van Kieftenbeld en Reimerink.

Pas acht minuten na de pauze bracht Bargas met de aansluitingstreffer weer een beetje hoop. De tweede helft kabbelde verder en Go Ahead behield zijn voorsprong. De gelijkmaker van Wormgoor in de 86ste minuut was het sein voor een dolle slotfase. De Graafschap pompte elke bal naar voren en uiteindelijk viel die nog goed ook toen Nalbantoglu in de 89ste minuut de 3-2 in doel werkte.

Even later floot scheidsrecher Winter af en barstte het feest los. De Graafschap keert na één jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau in Nederland.