AZ maakt titelstrijd terug spannend

Manuel Gonzalez
| 16 reacties
AZ maakt titelstrijd terug spannend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ heeft vanavond in de Eredivisie met 1-0 gewonnen van FC Twente. Bij de Alkmaarders begonnen drie landgenoten in de basis. Op weg naar Alkmaar werd de Twentse spelersbus nog bekogeld, de bus werd licht beschadigd.

Na amper zes minuten viel het enige doelpunt van de partij, een eigen goal van Twente-verdediger Wisgerhof. Zowel Dembele (foto), Martens als Swerts begonnen in de basis bij het team van bondscoach Dick Advocaat.

Twente deed er alles aan om nog langszij te komen en had eigenlijk een strafschop moeten krijgen na hands van Poulsen maar AZ hield goed stand en kon ook via Lens zelfs nog dreigen om een tweede keer te scoren. Uiteindelijk vielen er geen goals meer in een tweede helft die gedomineerd werd door de Tukkers en won AZ met 1-0.

Indien Ajax morgen wint bij Willem II kan het tot op één punt naderen van FC Twente in het klassement met nog amper twee duels te gaan.

RKC is na vanavond zeker van degradatie, het verloor met 4-1 bij Heracles. Vitesse heeft zich met het gelijkspel tegen NAC (1-1) wellicht verzekerd van een verlengd verblijf in de Eredivisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties