Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Van Kerckhoven krijgt mooi afscheid van Westerlo
Ward Callens

Westerlo heeft zaterdagavond een vlotte zege geboekt tegen Cercle Brugge. In de afscheidswedstrijd van Nico Van Kerckhoven stond na negentig minuten de 4-1 eindstand op het scorebord. Alles blijft nog mogelijk in groep A van play-off II.

Nico Van Kerckhoven stond vandaag voor het laatst in de basis bij Westerlo. Speciaal voor het afscheid van de 39-jarige verdediger waren ondermeer delegaties van Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach afgereisd naar ’t Kuipje. Ook voor Jef Delen was het competitieduel met Cercle Brugge een jubileumwedstrijd. De middenvelder speelde zijn 300e wedstrijd voor Westerlo.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokken tegen een mak Cercle Brugge. De aanhoudende druk van de thuisploeg resulteerde echter niet meteen in deen doelpunt. Daarvoor was het wachten tot de 27e minuut toen Sacha Iakovenko zijn vrije trap via de muur in doel zag belanden. Twee minuten later kon Westerlo zijn voorsprong verdubbelen. Cercle-doelman Bram Verbist kon een vrijschop van Iakovenko niet goed wegwerken en Lens Annab tekende voor de 2-0.

Nauwelijks vijf minuten later werd Jaime Ruiz neergehaald door Sergiy Serebrennikov in het strafschopgebied van Cercle Brugge. De afscheidnemende Nico Van Kerckhoven mocht achter de bal plaatsnemen. De verdediger nam het cadeau in dank aan en schoot de 3-0 langs Verbist. Even voor rust kon Dominic Foley profiteren van twijfel in de Westerlo-defensie. Een vrijschop werd niet goed weggewerkt en de Ier kon eenvoudig binnen tikken.

Na de rustpauze ging Westerlo gewoon door op zijn elan. De jonge Braziliaan Liliu lepelde even voor het uur het leer over Bram Verbist. De jonge Braziliaan maakte zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijden voor Westerlo.

Vijf minuten voor tijd werd Nico Van Kerckhoven onder luid applaus en met een staande ovatie naar de kant gehaald door Jan Ceulemans. De verdediger kreeg een waardig afscheid. De wedstrijd eindigde in een verdiende 4-1 zege voor de thuispoeg. Een zwak Cercle Brugge kwam nooit in het stuk voor en liep negentig minuten lang achter de feiten aan. Westerlo klimt dankzij de zege over Cercle in groep A van play-off II, waar alles nog mogelijk blijft. (AN)