Datum: 02/05/2010 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale (H)
Stadion: Luminus Arena
De Bruyne doet Racing Genk terug dromen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Bruyne doet Racing Genk terug dromen
Foto: © SC

Kevin De Bruyne heeft de Europese kansen van Racing Genk gaaf gehouden. De middenvelder lag met een een doelpunt en een assist aan de basis van de late Limburgse comeback tegen Westerlo. Het werd 2-2.

Westerlo plaatste zich verrassend voor de finale van play-off 2, maar de troepen van Jan Ceulemans verschenen complexloos aan de aftrap. Oleksandr Iakovenko mikte een vrije trap eerst nog op de dwarsligger, maar halfweg de eerste helft zorgde de Oekraïner toch voor de verdiende voorsprong. Via het been van Ngonca Anele liet hij Laszlo Köteles volledig kansloos.

Westerlo oogde nog frisser en heeft met Jaime Ruiz, die na een seizoen vol blessureleed terug naar zijn oude vorm groeit, een extra troef in huis. De Colombiaan lag na een knappe dribbel voorbij Joao Carlos bijna aan de basis van de 0-2.

Racing Genk ontsnapte en kon pas in het derde kwartier zijn voet naast die van Westerlo zetten. Joao Carlos mikte een kopbal nipt naast. Kevin De Bruyne claimde een strafschop na een duwtje van Adnan Mravac, maar Allaerts ging niet in op de smeekbede van de jonge middenvelder.

In het slot van een aangename eerste helft kregen Iakovenko en Marvin Ogunjimi nog een uitstekende kans om de tussenstand te veranderen, maar het bleef 0-1 na 45 minuten.

Racing Genk moest komen, maar Daniel Tözser speelde met het Limburgse geluk en kreeg zijn schoten niet binnen het kader. Westerlo toonde zich veel efficiënter en liet bij de eerste poging meteen de netten trillen. Een vrije trap van Iakovenko belandde via Wouter Corstjens bij Liliu. De Braziliaanse aanvaller gaf met een gelukje Köteles een tweede keer het nakijken.

Europees voetbal leek plots heel ver weg, maar Racing Genk toonde een groot strijdershart. Met succes. Eric Matoukou trof eerst nog de paal, maar in de slotfase zorgde De Bruyne voor de verrassende ommekeer 

De middenvelder maakte met een laag schot zelf de aansluitingstreffer en schilderde in de toegevoegde tijd de 2-2 op het hoofd van Samuel Yeboah. Deelkens liet het leer een beetje knullig uit zijn handen glippen.

Volgende week staat in het Westelse Kuipje de terugwedstrijd op het programma. (AN)

Herbeleef KRC Genk - Westerlo

Vooraf

Play-off 2

 Finale (H)