Juventus uitgeteld voor vierde plaats

Juventus uitgeteld voor vierde plaats
Foto: © SC

De strijd om het vierde Champions League - ticket woedt ook in Italië in volle hevigheid. Sampdoria en Palermo kunnen er nog altijd aanspraak op maken. Juventus moet de rol lossen na het gelijkspel van vandaag. Straks kan Inter nog over AS Roma springen.

Juventus mag de vierde plaats, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League, uit zijn hoofd zetten. De ploeg uit Turijn kwam bij het bescheiden Catania niet verder dan een 1-1-gelijkspel en kan nog maximaal aanspraak maken op een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Catania is door het gewonnen punt wel zeker van het behoud in de Serie A. Silvestre en Marchisio scoorden de doelpunten.

Door in extremis met 1-2 te winnen op het veld van Chievo Verona is Napoli één van de ploegen die Juventus voorbij gaat. Napoli kwam op voorsprong via Denis, maar door de gelijkmaker van Granoche leek de wedstrijd lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. Een laat doelpunt van Lavezzi bezorgde Napoli echter nog de drie punten.

Sampdoria hield zijn droom op Champions League-voetbal levendig door met 2-0 van Livorno te winnen. Cassano zette de thuisploeg al na vijf minuten op rozen. Even voor tijd maakte Ziegler de geruststellende tweede treffer. Livorno, de allerlaatste, was al eerder zeker van degradatie.

Palermo heeft ondertussen nog steeds twee punten achterstand op Sampdoria. Het won met 1-2 van Siena. Cavani en Miccoli scoorden. Siena is nu ook zeker van degradatie. en ook Atalanta Bergamo mag waarschijnlijk zijn valiezen pakken richting Serie B na een 1-1-gelijkspel tegen Bologna. Het Bari van onze landgenoot Gillet won van Genoa en nestelt zich in de linkerkolom. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties