Speroni houdt Palace in Championship

Manuel Gonzalez

Crystal Palace heeft zich op de laatste speeldag verzekerd van het behoud in de Engelse Championship.

Uitgerekend op de slotdag stonden Sheffield Wednesday en Crystal Palace tegenover elkaar. Palace had een bonus van twee punten op Sheffield en een gelijkspel was dus voldoende voor het behoud. Maar liefst 37.121 toeschouwers woonden de partij bij.

Op een moment dat thuisspeler O'Connor met een bebloed gezicht door de scheidsrechter voor verzorging naar de kant werd gestuurd, kopte Lee een hoekschop voor Palace binnen: 0-1. Twee minuten voor de pauze kon Clarke na een betwiste fase gelijk stellen: 1-1.

In de tweede helft stormde Wednesday naar voren, het kreeg tal van kansen om op voorsprong te komen, maar doelman Speroni stond keer op keer pal. Bij de eerste tegenprik van Palace was het meteen raak: Ambrose schoot een voorzet mooi in één tijd binnen, meteen al het 20ste doelpunt voor de middenvelder.

Vijf minuten voor het einde kon Sheffield toch nog gelijkstellen via Purse, waardoor de slotfase nog erg spannend werd. De thuisdoelman ging mee naar voren bij verschillende spelfases, maar Palace hield stand. Wednesday degradeert naar League One.

Blackpool verzekerde zich op de laatste speeldag van een ticket voor de play-offs. Samen met Nottingham Forest, Cardiff en Leicester spelen zij nog voor een plaatsje in de Premier League.