Istvan Bakx beleeft mooie dag bij Den Bosch

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Istvan Bakx beleeft mooie dag bij Den Bosch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Istvan Bakx speelt vanaf dit seizoen voor de Nederlandse eerstedivisionist FC Den Bosch. Voorheen was hij in ons land actief bij KV Kortrijk en Racing Genk.

Gisteren organiseerde FC Den Bosch voor het eerst de FCDB Culture Day. Om 10.30 uur werd de nieuwe selectie nietsvermoedend ontvangen op het Provinciehuis van Noord-Brabant in de hoofdstad Den Bosch. De 101 meter hoge toren en 23 verdiepingen werden beklommen, waarna de spelers en stafleden koffie, fris en natuurlijk een heerlijke Bossche bol, de gebaksspecialiteit uit ’s-Hertogenbosch, kregen. De voltallige groep kreeg uitleg over de provincie en het Provinciehuis.

Daarna werden nog tal van leuke plaatsen in Den Bosch bezocht waar de spelers tussen de lokale inwoners slenterden. De dag werd afgesloten met een buffet voor het hele gezelschap in café De Sjang aan de Graafseweg. Aldaar ontving organisator Johnny Dielissen een ingelijst wedstrijdshirt met handtekeningen. Het treintje van dat café bracht de nieuwbakken Bosschenaren daarna weer naar het PBO Opleidings- en Trainingscomplex.

De Zeeuw Istvan Bakx, één van de nieuwelingen in de Bossche selectie, vond het een dag om nooit te vergeten. "Het was leuk om op deze manier kennis te maken met de stad en ook de cultuur van ’s-Hertogenbosch te proeven. Een echte Brabantse, Bourgondische en gezellige stad. Op deze manier krijg je als speler een band met de stad waarin je voetbalt. Ik ben in de voorbereiding wel al naar Den Bosch verhuisd, maar door zo’n dag als vandaag voel ik me meteen meer verbonden en ken ik al de leuke plekjes in het centrum, waar ik vaker sfeer wil gaan proeven of lekker uit eten kan gaan." 

"Daarnaast was het voor de groep leuk om gezamenlijk zo’n uitstapje te maken. Dat het allemaal is geïnitieerd door een supporter is speciaal. Uiteindelijk heb ik het Bossche examen met vragen over de stad, mensen en de club goed afgelegd. Ik mag me nu dan ook een echte Bosschenaar noemen, een FC Den Bosschenaar eigenlijk. Samen met de geslaagde voorbereiding zijn alle ingrediënten nu aanwezig om volgende week goed aan de competitie te beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties