Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Britannia Stadium
'Chicharito' Hernandez bezorgt Man U late zege
Bram Coenen

Manchester United is vanmiddag met 1-2 gaan winnen bij Stoke City. 'Chicharito' Hernandez bezorgde United in extremis nog de zege.

Manchester United moest het nog steeds doen zonder Wayne Rooney. De spits, die deze week na veel heisa dan toch zijn contract verlengde bij de Mancunians, is nog enkele weken buiten strijd met een blessure. In zijn plaats mocht Javier 'Chicharito' Hernandez zijn opwachting maken in de spits.

En de 22-jarige Mexicaan deed meteen van zich spreken. In de eerste helft bracht hij zijn ploeg na een halfuur spelen op voorsprong, meteen ook de ruststand in het Britannia Stadium. Ook in de tweede helft leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor United, tot Tuncay Sanli negen minuten voor tijd Stoke toch weer op gelijke hoogte bracht.

Drie minuten later stelde United echter alweer orde op zaken. Opnieuw Hernandez schonk de bezoekers op aangeven van Patrice Evra alsnog de zege. United komt zo in de stand voorlopig op gelijke hoogte van Manchester City, op vijf punten van leider Cheslea.