Een licht gevleide zege voor VC.Zwijnaarde.

Hendrik De Vriesere

Het was erg moeilijk voor de thuisploeg om KVV.Ardennen op zij te zetten. Toch was het raak in de tweede periode, het was een licht gevleide zege. Toch met de nieuwe winst hebben ze nog uitzicht voor de 1ste periodetitel.

VC ZWIJNAARDE - KVV ARDENNEN  1-0

VC blijft na een nieuwe zege verrassend in de kop van de rangschikking meedraaien en heeft net als Geraardsbergen en Gavere/Asper nog uitzicht op de 1° periodetitel. De partij, uitstekend geleid door de talentrijke scheidsrechter Yves Verslycken en zijn assistenten Verberckmoes en Tack, tegen Ardennen was een bijzonder evenwichtige partij die pas in het laatste kwartier werd beslist door Matthias Neirynck. De studieronde duurde net een kwartier, toen ging Matthias Neirynck door op rechts, liet Michaël Claus ter plaatse en sneed naar binnen, Matthias trapte zelf op doel van uit een te schuine hoek en weg kans. Dusty De Geyter aanspelen ware wellicht een beter optie geweest. Drie minuten later een afzwaaiend schot van Ken De Backer dat bij Dusty De Geyter terecht kwam, Dusty oog in oog met doelman Bob Lippens die zich in de voeten smeet en zo zijn ploeg behoedde voor een achterstand. Halfweg de eerste helft was er een prima voorzet van Matthias Neirynck die doelman Bob Lippens nog net met de vingertoppen kon beroeren vooraleer Christian Remon kon inkoppen. Na 26 minuten waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, Sven Noterman bracht de bal voor waar Stef Vanderhauwaert goed inkopte, Kevin Van de Sompele kon de bal uit zijn doel houden maar Michiel Covent trapte de rebound binnen maar van uit buitenspelpositie en dus werd de goal afgekeurd. Op het halfuur beging Gregory Goebeert een nare fout op Tim Jolie die zich gelukkig mocht prijzen met een gele kaart. Voor Tim Jolie zat de match er in ieder geval op. Twee minuten vóór de rust waren de bezoekers erg dicht bij de openingstreffer, een overwaaiende voorzet werd door Tom Everaert nog net ontzet aan de tweede paal in hoekschop voor dat Michiel Covent kon besluiten. Op de hoekschop moest Kevin Van de Sompele redding brengen met de voet. Op slag van rusten nog een harde knal van Matthias Neirynck door doelman Bob Lippens met de vingertoppen in corner geduwd. Ruststand 0-0.

De eerste goede kans van de tweede helft was weer voor VC, een vlotte combinatie over Kay Meirlaen, Matthias Neirynck en Omar Mehdaoui die de bal voor doel bracht waar een bezoekende verdediger net voor de neus van Christian Remon kon ontzetten. Op het uur knalde Matthias Neirynck een voorzet van Omar Mehdaoui net naast de kruising. Na 64 minuten kwam VC goed weg toen Stef Vanderhauwaert de paal trof. Een kwartier vóór tijd kwam VC dan op voorsprong, Kay Meirlaen met een scherp genomen hoekschop waar Matthias Neirynck de bal beroerde met het hoofd en zo VC op voorsprong bracht (1-0). De bezoekers trokken in de laatste 10 minuten alle registers open en verzilverden nog een paar kansen, eerst kopte Bart Baguet een voorzet van Yannis Verdonckt net naast en vervolgens moest doelman Kevin Van de Sompele uitpakken met een fantastische save op een poging Gregory Goebaert. In de slotseconden scoorde Jelle De Ruyver de gelijkmaker met de hand. Het doelpunt werd terecht afgevlagd door assistent scheidsrechter Verberckmoes en De Ruyver bedacht met een gele kaart door scheidsrechter Yves Verslycken. Eindstand, licht gevleid, 1-0.