Engelse bondsvoorzitter stapt op na missen WK 2018

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Engelse bondsvoorzitter stapt op na missen WK 2018
Foto: © SC

De Engelse FA-voorzitter Roger Burden heeft aangekondigd op te stappen. Burden heeft het bijzonder moeilijk met de stemming voor het WK 2018 en wil niet meer samenwerken met de FIFA.

Afgelopen donderdag werd Engeland tijdens de stemming voor het WK 2018 al na één ronde uitgeschakeld. De Engelsen veroverden nauwelijks twee stemmen, waarvan één van een landgenoot. Engels bondsvoorzitter Roger Burden begrijpt er niets van. De Engelse bid meende minstens zes stemmen op zak te hebben, maar die keerden op de stemming allemaal hun kar.

Burden stelt de FIFA niet meer te kunnen vertrouwen. "Ik besef dat de band met de FIFA een belangrijk deel van mijn functie vormt", stelt Burden. "Maar ik ben niet bereid om nog met mensen die ik niet vertrouw samen te werken, dus ik trek me terug als voorzitter."

"Ik heb geen probleem met de Russische overwinning. Ik ben er zeker van dat ze een geweldig toernooi zullen organiseren, ik heb hen dan ook gefeliciteerd. Maar wij kwamen wel als beste uit de technische rapporten van de FIFA, en we gaven een uitstekende presentatie enkele uren voor de stemming. Daarom kan ik niet begrijpen dat we maar twee stemmen hebben gehaald. Ik kan niet geloven dat er objectief gestemd is geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties