TP Mazembe schrijft historie

Manuel Gonzalez
| 18 reacties
TP Mazembe schrijft historie
Foto: © SC

TP Mazembe Lubumbashi heeft zich gisterenavond geplaatste voor de finale van het WK voor clubs in Abu Dhabi. De Congolezen versloegen in de halve finale verrassend Internacional uit Brazilië.

Internacional was als winnaar van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores torenhoog favoriet maar de Afrikaanse kampioen TP Mazembe beet fel van zich af. In de eerste helft hielden de Congolezen goed stand en in de tweede helft gingen ze zelf hun kans.

Dat leidde tot twee mooie doelpunten van Kabangu en Kaluyituka. Het zal voor de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de finale van een WK voor clubs niet gaat tussen teams uit Zuid-Amerika en Europa.

"We zijn enorm trots. Dat we mogen meedoen aan dit WK is geweldig, we zijn hier als vertegenwoordigers van Congo en Afrika. Dit is een dag van blijdschap. TP Mazembe maakt Afrika trots en we tonen meteen aan dat we over een kwalitatief sterke ploeg beschikken", aldus trainer Lamine N'Diaye.

Vandaag om 15u spelen Al Wahda en Pachuca voor de 5de plaats. Om 18u is de andere halve finale tussen Inter Milaan en de Aziatische kampioen Seongnam uit Zuid-Korea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties