Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Britannia Stadium
Stoke City houdt de drie punten in eigen huis tegen Everton
Maarten Van Bever

Stoke City heeft in eigen stadion Everton met 2-0 verslagen. Kenwyne Jones ontpopte zich tot man van de match. Hij maakte een kopbaldoelpunt en lag tevens aan de basis van de tweede treffer, een own-goal van Everton-verdediger Phil Jagielka.

Bij Everton, dat het nog steeds zonder de geblesseerde Johnny Heitinga moet stellen, stond onze landgenoot Felliani 90 minuten in de basis. Halverwege de eerste helft opende Stoke de score. Matthew Etherington wurmde zich op de flank voorbij Phil Neville en Seamus Coleman en bediende Kenwyne Jones die het leer voorbij Everton-doelman Tim Howard kopte.

In de 69ste minuut besliste Stoke de wedstrijd. Na een vrije trap op het middenveld kwam de bal in de buurt van Jones terecht, maar die kreeg het leer niet helemaal onder controle. Via een ongelukkige tussenkomst van Everton-verdediger Phil Jagielka belandde de bal alsnog in doel. De 2-0 was een feit.

Door de nederlaag is de reeks die Everton buitenhuis had neergezet, doorbroken. De Toffees waren acht uitduels op rij ongeslagen, waaronder zes draws. Stoke City schuift door de zege op naar een achtste plaats in het klassement, Everton blijft hangen op de twaalfde stek.