munManchester United
livLiverpool FC
Datum: 09/01/2011 14:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 3
Stadion: Old Trafford
Strafschop en rode kaart helpen Man Utd voorbij Liverpool
Yves Dekoning
| 0 reacties
Strafschop en rode kaart helpen Man Utd voorbij Liverpool
Foto: © SC

Manchester United heeft Liverpool met het kleinste verschil verslagen in de derde ronde van de FA CUP. Enkele controversiële beslissingen van de scheidsrechter hadden een grote invloed op de wedstrijd.

Bij Liverpool had zopas Kenny Dalglish het roer terug overgenomen. Een verplaatsing naar Manchester United is geen lachterje om mee te starten. Twee discutabele beslissingen van scheidsrechter Howard Webb maakten het nog lastiger voor de bezoekers. Al na 33 seconden legde hij de bal op de stip nadat Dimitar Berbatov neerging na een duel met Daniel Agger. Ryan Giggs zette de penalty koelbloedig om.

Alex Ferguson had enkele sterkhouders aan de kant gehouden en moest het commando aan Liverpool laten. De Reds hadden enkele schoten op doel en de druk begon toe te nemen toen Webb op het half uur opnieuw een discutabele beslissing nam. Steven Gerrard was sterk aan het spelen, maar kreeg rood na een tackle, waarbij geel eerder aangewezen leek. De commentator had zelfs maar een berisping verwacht. 

Na de rode kaart voor Gerrard ging de Liverpoolstorm liggen. Jonny Evans was vlak voor rust heel dicht bij de 2-0. De paal bracht redding voor de bezoekers. Na de pauze dacht United met een man meer de wedstrijd rustig uit te spelen. Toch moest Tomasz Kuszczack een vrije trap van Fabio Aurelio uit de kruising boksen. De thuisploeg schoot terug wakker en ging op zoek naar meer ademruimte. Pepe Reina moest Liverpool enkele keren recht houden. Ook Liverpool bleef proberen. Met tien tegen elf bleek dat een te moeilijke opdracht.

Manchester United kan tevreden zijn dat het, zonder enkele sterspelers, doorstoot naar de volgende ronde. Liverpool mag zich optrekken aan het geleverde spel en de inzet.

FA Cup