Leverkusen neemt terug afstand van Bayern

Michiel Derwael
| 2 reacties

In de Duitse Bundesliga heeft Leverkusen de tweede plaats weer veroverd van Bayern München. Vandaag boekte het team van coach Jupp Heynckens een overtuigende 4-2 zege tegen VFB Stuttgart.

Leverkusen, tweede in de stand, heeft hard moeten zwoegen om de drie punten thuis te houden tegen Stuttgart. De staartploeg haalde twee keer een achterstand op. Kiessling maakte al vlug 1-0, maar Harnik wiste de openingstreffer uit. Kuzmanovic maakte in de tweede helft de 2-2, nadat Leverkussen-verdediger Castro zijn ploeg voor de rust op voorsprong bracht.

Stuttgart bleef kamperen voor eigen doel om het gelijkspel te behouden, maar kreeg het deksel op de neus. De druk werd te groot en dat mondde uit in een doelpunt van Reinartz in de 82ste minuut. Kiessling klaarde de klus in de blessuretijd.

Stuttgart beleeft een moeilijk seizoen. Het staat 17de op vier punten van de veilige 15de plaats. Leverkusen stond samen met Bayern München op een gedeelte tweede plaats, maar door de winst staat het nu alleen tweede op 10 punten van koploper Dortmund.