Mönchengladbach boekt broodnodige overwinning

Michiel Derwael
| 7 reacties

Onze landgenoten Logan Bailly en Filip Daems doen een goede zaak in de strijd tegen degradatie. Mönchengladbach versloeg vandaag Schalke 04 met 2-1.

De wedstrijd begon nochtans dramatisch voor onze landgenoten, waar Favre debuteerde als trainer. Bailly, na lange tijd terug in doel, moest de bal al na drie minuten uit zijn netten vissen. Middenvelder Kluge opende de score voor Schalke. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Reus maakte tien minuten later gelijk.

Schalke kon de wedstrijd niet in handen en moest het spel van de rode lantaarn ondergaan. Voor de rust legde Idrissou de eindstand vast op 2-1. In de tweede helft probeerde Schalke nog, maar tevergeefs.

De club uit Gelsenkirchen blijft steken op een 10de plaats. Het gat met de subtop wordt steeds groter. Gladbacht blijft hekkensluiter in de Bundesliga, maar nadert tot op vier punten van plaats 16.