Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 6
Doelpunt Motta levert Italië overwinning op
Ruben Philippe

Italië heeft een grote stap gezet naar groepswinst na een 0-1- overwinning tegen Slovenië. Thiago Motta was de enige man die wist te scoren.

In de eerste helft kregen zowel Slovenië als Italië enkele uitstekende mogelijkheden. Toch stond het aan de rust nog steeds 0-0. Het doelkader had eerder in de partij een doelpunt van Giampaolo Pazzini verhinderd.

Bij de rust werd AA Gent-aanvaller Zlatan Ljubijankic in de ploeg gedropt bij Slovenië. Zijn wissel leverde bijna een doelpunt op. Ditmaal bood de lat echter geen medewerking. Een kwartier voor tijd was het toch raak voor Italië. Motta kon het leer als enige tegen de touwen werken.

Door de zege komt Italië nog steviger aan de leiding. Eerste achtervolgers Slovenië en Servië tellen reeds zes punten achterstand.