Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kehrweg Stadion
Lommel United start met 1-4-winst in Eupen

Lommel United heeft een uitstekende zaak gedaan in zijn eerste wedstrijd in de eindronde voor promotie. Favoriet Eupen werd met overdreven 1-4-cijfers verslagen na goals van Oost, Cerigioni (2x) en Brouwers. Eupen had er thuis waarschijnlijk meer van verwacht.

Eupen begon sterk aan de partij en had een goede kans via Lepiller. Tegen de gang van het spel in kwam Lommel echter op voorsprong. Jason Oost werkte de bal tegen de netten. De treffer gaf Lommel de nodige drive om het evenwicht te herstellen.

Eupen bleef echter gevaarlijk en de vele voorzetten van Panizzolo brachten Lommel een paar keer in de problemen. Lepiller schoot de beste kans hoog over. Gaandeweg was het echter Lommel dat de wetten begon te dicteren. Cerigioni was een ware gesel voor de Eupense flankspelers. Hij bood Oost ook de 0-2 aan op een presenteerblaadje, maar die miste de wenkende kans.

Kelk tot op de bodem
Na de rust was de eerste kans voor Azevedo, maar die zag zijn schot afgeblokt door een Eupense verdediger. Chavarria had twee goede kansen voor Eupen, maar ook Cerigioni was er kort bij en Lepiller testte nog eens de vuisten van Sengier.

Eupen kreeg het nog wat moeilijker toen invaller Desendos rood kreeg. De Oostkantonners moesten nog een 25-tal minuten met tien verder. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Chavarria kon van dichtbij een voorzet van Lepiller tegen de netten werken.

Lommel had genoeg kansen ervoor om de wedstrijd te beslissen, maar toch lieten de bezoekers het hoofd niet hangen. Drie minuten na de gelijkmaker slalomde Cerigioni door de verdediging en schoof beheerst onder Wenger.

En Cerigioni maakte het helemaal af met opnieuw een solo en een lage schuiver door de benen van Wenger. Brouwers maakte er zelfs nog 1-4 van. De Limburgse ploegen deden een goede zaak dit weekend.